Anmeldelser

"Det er ikke kun emnet, der gør Peter Øvigs bog så fængslende. Han behersker også kunsten at bygge en handling op, så værket bliver spændende som en roman, uden at det går ud over troværdigheden."

Steffen Heiberg i Politiken 29. marts 2001

Læs hele Steffen Heibergs anmeldelse og Politikens øvrige omtale af bogen:

Politiken"Peter Øvig Knudsens bog er et dygtigt stykke journalistik, velskrevet, veldokumenteret og velargumenteret. Læs og gys!"

Kristian Hvidt i Berlingske Tidende 29. marts 2001"Øvig Knudsens største fortjeneste er, at han ved at formidle et indtryk af hele fænomenets mangesidige karakter og dybt modsætningsfyldte natur får brudt tavsheden og får gjort det uden løftet pegefinger. Hermed rejser han alle de spørgsmål, der tidligere ikke blev stillet."

Bo Lidegaard i Weekendavisen 30. marts 2001"Et i rigt mål dokumenteret værk, en samling af beretninger, som ryster én i ens sidste forsvarsværker, hvad angår efterkrigsårenes romantisering af den danske historiske virkelighed 1940-45. Forfatteren fortæller med stor kompetence og et bemærkelsesværdigt overblik de hårrejsende historier."

Georg Metz i Information 29. marts 2001

Læs hele Georg Metz' anmeldelse:

Information"Det er en fin og afbalanceret bog om et vanskeligt og til dels fortrængt emne i nyere Danmarkshistorie ... Det er et værk, begået af en meget tænksom journalist, der synes at besidde den nådegave at få mennesker til at tale om fortrængte ting."

Bent Jensen i Morgenavisen Jyllandsposten 29. marts 2001"Øvig Knudsen dømmer ikke ... Det er en vigtig og vægtig bog, han har skrevet. Den fortjener opmærksomhed."

Aage Trommer i Kristeligt Dagblad 29. marts 2001"'Efter drabet' er historieskrivning og journalistik i høj særklasse og i den kombination noget af det bedste og mest læsværdige, der er udkommet i den bølge af bøger, der har ønsket at gøre billedet af besættelsen en anelse mindre mytetungt."

Tom Ekeroth i Aktuelt 29. marts 2001"Et seriøst, sobert og i høj grad læsværdigt værk, der hverken er præget af bagklogskab eller lænestols-filosofi ... Bogen er skrevet i dybt respekt for de modstandsfolk, der påtog sig det beskidte arbejde."

Søren Larsen i B.T. 2. april 2001"En spændende og nuanceret bog ... Et stykke krigshistorie, som de fleste helst har villet glemme."

Hans Engell i Ekstra Bladet"Det er det, der er det stærke ved Peter Øvigs bog: Den giver ikke blot et mere nuanceret billede af modstandskampen. Den er en nødvendig lektion i menneskekundskab."

Carsten Jensen i Politiken 1. april 2001"Et enestående historisk dokument... Historien bliver vakt til live, som kun en stor journalist magter det."

Peter Wivel i Berlingske Tidende 1. april 2001